Här kan läsa om våra solister i Jakobstadskonserterna

Philip Järvenpää

Efter några år på Åland har Philip nu flyttat tillbaka till hemstaden Jakobstad och studerar musik vid Yrkesakademin. Hans morfar väckte Philips intresse för musik. Idag sjunger han med Thomas Enroths orkester.

 
Rebecka Varhamaa

Rebecca Varhama är hemma från Vasa och är utbildad musiker från Yrkesakademin. Hon är bosatt i Jakobstad och studerar musikpedagogik på Yrkeshögskolan Novia. Rebecca är verksam som solist och är en mångsidig sångare som skriver egen musik, gör spelningar runtom i nejden och har varit delaktig i olika musikalprojekt.
Sebastian Holmgård
 

Sebastian är till vardags gymnasielärare, men har uppträtt som sångare och gitarrist i olika formationer sedan han började spela gitarr som 10-åring. För tillfället uppträder han främst som gitarrist i en duo tillsammans med sångerskan Alva Nygård, men gör också soloframträdanden med jämna mellanrum. Sebastian har tidigare fungerat som solist för Projektkören när de gjorde A Tribute to Queen 2013.

Maria Lahtela

Borgåbördiga sångerskan och låtskrivaren Maria "Miia" Lahtela har uppträtt aktivt runt om i Finland. Hon utexaminerades som sångpedagog sommaren 2019 från Yrkeshögskolan Novia och i samband med det studerade hon också vid Musikhögskolan i Örebro och The Royal Academy of Music i Aarhus. Nu arbetar Lahtela som freelance-musiker och komponerar för sitt soloprojekt. Under hennes år som aktiv musiker har hon verkat i musikteaterproduktioner, vokalensembler,  duon, trion, band och som orkestersolist.
Mathias Nylund

Mathias Nylund bor än en gång i Nykarleby efter att i många år ha bott i bland annat Kina. Han har tidigare kunnat ses och höras på teve i programmet "The Voice of Finland".