Nedan ser du en närmare presentation av våra solister

 

Tony Wikström


Tony är 46 år och har lång erfarenhet som musiker, sångare och DJ. Hans band Soundway bildades 1986 och är fortfarande aktiva. Han har också varit DJ i ett decennium på heltid. 2009 vann Tony den svenska tävlingen Singing Bee i TV3, och 150.000sek i prispengar. Han har också framträtt på och koordinerat ett flertal större evenemang på Åland såsom Röster för Östersjön, idrottsgalan och vokalisttävlingen. Tony deltog också i projektkörens första konserter med Queen-tema.

Jan "Walle" Wahlsten
 

Jan Walle Wahlsten född och uppvuxen i Mariehamn. Musik har alltid funnits i intresset och spelade lite som ung i band. Men på grund av andra intressen som sport, båtar och bilar mm så fanns inte riktigt tiden för musik, sedan har jag 2 pojkar Hampus och Conrad Wahlsten som också betyder mycket för mig och som jag umgåtts så mycket jag kunnat med då de var unga, nu vuxna killar .

Började igen sjunga i band cirka 2015 i bandet The Deafmates.
Var med som solist för projektkören i projektet med Queen 2017 som var otroligt roligt och ett minne för livet.

Min mamma gick hastigt bort september 2017 och hon älskade Elvis och jag ville göra mitt bästa för att kunna komma med som solist och därmed sjunga för henne där hon nu är.

En dröm med musiken är väll att kanske att kunna få sjunga någon nyskriven låt av en själv eller av någon annan.

Catrin Karlsson

Catrin Karlsson (f. 1994) är född och uppvuxen i Saltvik. I skolan sjöng hon i skolkören och fortsatte senare med sång- och gitarrstudier vid Ålands musikinstitut där hon fick tillfälle att uppträda både med solosång och i band. Som 20-åring studerade Catrin vidare på rock- och poplinjen på Nyköpings folkhögskola. Idag studerar hon till sjukskötare vid Högskolan på Åland, men har trots det inte övergivit musiken utan uppträder på flertal tillställningar med bandet "Cattis Drängar" som bildades 2017 tillsammans med två kamrater.

Andrea Mattsson

Andrea är född och uppvuxen på Åland.
Hon har studerat sång på Ålands musikinstitut och valdes till Ålands Lucia 2001 och Finlands Lucia 2002.
Andréa sjöng tidigare i bandet Project Soul, och sjunger nu i bandet "Andréa & the groove company". Hon har uppträtt på åländska välgörenhetsevenemang, julkonserter, dop, bröllop och begravningar.
Andrea deltog som solist i Ålands Projektkörs uppsättning av Queen vid Stallhalla som augusti 2017.
Per-Arne Sondell

Per-Arne Sondell är 51år. Flyttade från Sverige till Åland 2005.
Har sjungit i olika körer sen unga år. Gospel och Elvis ligger varmt om hjärtat. Medvekat på Amnestys jubileums CD 20år,20spår.
I projektkörens "en värld full av liv" spelade Per-Arne rollen som hyena.
Har även spelat teater i olika uppsättningar både i Sverige och Åland!


 

Foto:
Joakim Holmström
Nya Åland

Dan-Anders Mörn

Dan-Anders Mörn är född och uppvuxen i Finström på Åland, men har bott och arbetat nästan hela sitt vuxna liv utomlands. Som regionschef för Finnair var han stationerad i bl.a. Sydostasien, Tyskland och Irland.
Dan-Anders har alltid tyckt om att sjunga och har gjort det både i olika sånggrupper och som solist. Hans främsta musikaliska merit är segern i den första vokalisttävlingen på Åland (Solbacka) 1962, men han har också varit solist vid några av Manskören Åländska Sångares konserter. År 2003 gick han i pension och ägnar sig sedan dess åt umgänge med familj och vänner, golf och sång i en liten familjekör. Eftersom han numera tillbringar vintrarna i Spanien är nog Dan-Anders den mest långväga deltagaren i Elvisprojektet.