Nedan ser du en närmare presentation av våra solister

 

Tony Wikström


Tony är 46 år och har lång erfarenhet som musiker, sångare och DJ. Hans band Soundway bildades 1986 och är fortfarande aktiva. Han har också varit DJ i ett decennium på heltid. 2009 vann Tony den svenska tävlingen Singing Bee i TV3, och 150.000sek i prispengar. Han har också framträtt på och koordinerat ett flertal större evenemang på Åland såsom Röster för Östersjön, idrottsgalan och vokalisttävlingen. Tony deltog också i projektkörens första konserter med Queen-tema.

Jan "Walle" Wahlsten

Walle är ålänning och sjöng i band som ung, men andra intressen tog över i många år. Nu sjunger Walle sedan tre år i det åländska bandet Deafmates som spelar blandad rock, Deep Purple, Stones m.m. Walle deltog som solist i Ålands Projektkörs uppsättning av Queen vid Stallhalla som augusti 2017.

Catrin Karlsson

Catrin Karlsson (f. 1994) är uppvuxen i Saltvik på Åland. Hennes intresse för musik väcktes när hon som 12åring första gången sjöng karaoke och fick mycket beröm för sitt framträdande. I högstadiet sjöng Catrin i skolkören och senare fortsatte hon med sång- och gitarrstudier vid Ålands musikinstitut där hon fick tillfälle att uppträda både med solosång och i band. Som 20-åring studerade Catrin  vidare på rock- och poplinjen på Nyköpings folkhögskola. Idag studerar hon till sjukskötare vid Högskolan på Åland, men har trots det inte övergivit musiken utan tar privatlektioner i sång och har också bildat ett eget band, Cattis Drängar, tillsammans med två kompisar. 

Andrea Mattsson

Andrea är född och uppvuxen på Åland.
Hon har studerat sång på Ålands musikinstitut och valdes till Ålands Lucia 2001 och Finlands Lucia 2002.
Andréa sjöng tidigare i bandet Project Soul, och sjunger nu i bandet "Andréa & the groove company". Hon har uppträtt på åländska välgörenhetsevenemang, julkonserter, dop, bröllop och begravningar.
Andrea deltog som solist i Ålands Projektkörs uppsättning av Queen vid Stallhalla som augusti 2017.
Per-Arne Sondell

Per-Arne Sondell är 51år. Flyttade från Sverige till Åland 2005.
Har sjungit i olika körer sen unga år. Gospel och Elvis ligger varmt om hjärtat. Medvekat på Amnestys jubileums CD 20år,20spår.
I projektkörens "en värld full av liv" spelade Per-Arne rollen som hyena.
Har även spelat teater i olika uppsättningar både i Sverige och Åland!


 
  Dan-Anders Mörn