Nedan ser du en närmare presentation av våra musiker

 

Michael Ottosson - arrangör, kapellmästare, keyboard

Michael har studerat vid Musikhögskolan i Piteå, studiomusikerprogrammet och har sedan 2010 arbetat som frilansande musiker och arrangör. Michael har spelat i ett antal musikaler i Stockholm och Göteborg såsom We Will Rock You, La Cage Aux Folles och Rock of Ages. Michael har i övrigt bland annat medverkat som artist och låtskrivare i Melodifestivalen, turnerat med Peter Jöbacks "I Love Musicals" samt producerat låtar tillsammans med Anders Widmark. Dessutom var Michael kapellmästare för Charlotte Perrellis julshow "Tusen och en natt" under julen 2015 och sågs under sommaren 2016 i husbandet på "Lotta på Liseberg". Michael har arrangerat musik under 15 års tid och har varit arrangör och kapellmästare för Ålands Projektkör i "A Tribute To Queen 1 & 2", "En värld full av liv", samt "Syrakusas öga".

Nicklas Thelin - gitarr

Nicklas Thelin är utbildad studiomusiker vid Musikhögskolan i Piteå och Musicians Institute i Los Angeles. Efter studierna har han spelat med artister som; Veronica Maggio, Sarah Dawn Finer, Robert Wells, Charlotte Perrelli och Juha Mulari. Han har även medverkat i musikalerna We Will Rock You, Flashdance och spelat in musik till tv-serien Glee.

Andreas Jacobsson - gitarr

Andreas från Åland är utbildad studiomusiker vid Musikhögskolan i Piteå och Musicians Institute i Los Angeles. Han har spelat med bl.a. Jill Johnson, Doug Seegers och Bill Champlin, han har medverkat på ett flertal skivor och är en av originalmedlemmarna i det finska soulbandet The Napkins.
Jonas Lindberg - bas

Basist och frilansmusiker baserad i Stockholm. Är utbildad vid musikhögskolan i Piteå och har under de senaste åren arbetat både i studio och på scen med ett flertal artister och musiker. Skriver och producerar också en hel del musik. För mer info besök gärna www.lindbergmusic.com
Markus Helander - trummor

Markus är utbildad vid Musicians Institute i LA, USA samt Sibelius-Akademin i Helsingfors där han även undervisade i flera år. Efter åren som musiker vid Svenska Teatern flyttade Markus till USA där han sedan 2011 frilansar som trummis över hela landet samt producerat sina senaste skivor. Sommartid verkar Markus på Åland bl.a. som slagverkare i Ulvens Döttrar.
Kim Jansson - slagverk

Kim Jansson från Mariehamn har examen i slagverk från Åbo Konservatorium och har givit ut instruktionsböcker i slagverksspel. Han har medverkat vid flertalet cd-skivor och spelat med bl.a. Åbo Symfoniska Orkester och Flottans Musikkår. Kim har bott i Västafrika för att lära sig spela taltrumma och dokumentera utdöende trumspråk. Kim undervisar idag vid Ålands Musikinstitut.

 
   Mikael Sörensen -  trumpet
 

 

Peter Nordwall - saxofoner och flöjter

Peter kommer ursprungligen från Sverige men bor numera i Finland där han arbetar som frilansande musiker, arrangör och kompositör. Peter har spelat tillsammans med många olika musiker såsom Alan Pasqua, Max Schultz, Victoria Tolstoj, Bobby Shew, Tim Hagans, Napoleon M Brock, Jan Allan, Hannah Svensson, Norrbotten Big Band m.fl. Peter är även grundare av Bothnia Rhythm Orchestra BRO, ett storband bestående av de bästa av musikerna från Sverige och Finland. Han har medverkat på ett drygt 60-tal skivinspelningar (varav 5 egna), över 30 musikaler och är flitigt anlitad som musiker på TV, studiosessioner och i andra sammanhang.